In dit artikel leggen we uit waarom we met wordpress werken en wat de 10 grootste voordelen van wordpress zijn:

 1. WordPress is een CMS (Content Management Systeem) wat betekent dat je inlogt op de achtergrond van je website. Dit heeft als voordeel dat je elke wijziging die je doorvoert direct op je site terug kunt zien. Je hoeft niet meer met een FTP server te werken of bestanden te uploaden en te koppelen. Dit gaat allemaal automatisch. Hieronder zie je een screenshot van de achtergrond.
  Wpbackend
 2. Gemakkelijk berichten en pagina’s maken: Je kunt net zoals in word een bericht of een pagina maken. Deze kun je met opmaak etc. aanpassen en direct op je website plaatsen. Je hebt geen verstand van codes of html nodig om met wordpress om te kunnen gaan. Je kunt ook eenvoudig plaatjes of video’s invoegen.
 3. Plugins. WordPress maakt gebruik van plugins. Wil je bijvoorbeeld de meest gebruikte woorden op je site tonen? Zoek binnen wordpress naar de plugin, installeer hem en het werkt direct. Zo ook met een plugin om een contact formulier te plaatsen of plaatjes te laten verschijnen.
 4. Thema’s. Onder het thema van je website verstaan we de kleuren, het logo, de pagina opbouw, de tekst, het lettertype, de achtergrond etc. Er zijn zeer veel gratis thema’s die wordpress gebruikt. Kijk hier voor voorbeelden. Vanaf het basispakket kun je zo een thema kiezen dat we voor je installeren. Binnen een thema wordt alles aangepast naar de kleuren van het thema. Je kunt ook makkelijk wisselen van thema waar je instellingen gewoon bewaard blijven. Zo heb je een design voor je website in enkele momenten geregeld. Er zijn enkele gratis thema’s met zeer veel instel mogelijkheden. Betaalde thema’s bieden over het algemeen meer mogelijkheden.
 5. Menu’s. Je kunt zelf eenvoudig je menu aanpassen en bijwerken met de categorieen en namen die je zelf wilt.
 6. Wereldwijd gebruikt en bijgehouden. WordPress wordt wereldwijd gebruikt en verder ontwikkeld. Websitebouwers en ontwikkellaars ontwikkelen nieuwe plugins etc. die door iedereen gebruikt kunnen worden. Je kunt ook vragen stellen mocht je ergens niet uit komen. De meestgebruikte plugins zijn zo door ontwikkeld dat ze voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn.
 7. Zoekmachine vriendelijk. WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk vanuit zichzelf. Er zijn ook plugins waarmee je direct je zoekwoorden kunt instellen en je pagina’s kunt optimaliseren. Dit scheelt erg veel werk ten opzichte van een html site of zelf bouwen. Over het algemeen ben je binnen 1 dag vindbaar in google.
 8. Widgets. Aan de rechterkant van deze pagina zie je meer informatie. Deze staan in widgets. Dit zijn delen die je gemakkelijk kunt verslepen en aanpassen.
 9. WordPress is gratis in het gebruik. Voor de thema’s en plugins betaal je niets. Er zijn ook betaalde thema’s en plugins die geavanceerde mogelijkheden hebben.
 10. Mooie websites. Met wordpress kun je dus professionele websites maken en beheren. De installatie, opzet en uitleg vergt wel enige tijd maar daar helpen we je graag bij. We houden het graag zo simpel mogelijk en doen de geavanceerde instelligen zelf zodat je alleen nog af en toe een aanpassing kunt doen op je website. Kijk hier voor onze wordpress pakketten vanaf €225.