Wist u dat? De belastingdienst betaalt tot 2/3 mee aan uw nieuwe website

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een regeling waarbij je als ondernemer extra aftrek kunt krijgen voor het investeren in bedrijfsmiddelen. Diverse accountants hebben inmiddels uitgezocht of het bouwen van een website daarvoor in aanmerking komt. En dat is zo, hoewel het wel onder bepaalde voorwaarden is. Het gaat in eerste instantie om de aanschaf of verbetering van een website. Hierbij gelden de algemene voowaarden van de aftrek. Zie ook hier op de site van de belastingdienst.

Er zijn 3 belangrijke voowaarden:

  • Het bedrag moet minimaal €450 bedragen en als investering worden aangemerkt en dus op de balans komen. De afschrijving komt ten laste van het resultaat.
  • De totale investering mag niet meer bedragen dan €311.243
  • De website mag niet voor 2/3 of meer worden verhuurd aan derden.

Boven een investering van €2.300 krijgt u over het geheel geïnvesteerde bedrag een extra aftrek van 28%. Afhankelijk van uw belastingschijf betekent dat een bepaald voordeel. Hieronder ziet u een voorbeeldberekening op basis van een website van €2.400, het “premium pakket” van websitecentraal.nl (zie hier voor meer informatie)

wsc-berekening
Zo ziet u dat in het hoogste belastingtarief de het voordeel tot 67% oploopt. Let op: Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd een boekhouder of accountant voordat u een beslissing neemt.

Extra voorwaarde

Er blijkt uit jurisprudentie dat er nog een aanvullende voowaarde is. Alleen als de website ineens wordt betaald (meerdere facturen in 1 jaar is mogelijk), is de aftrek geldig. Als er moet worden betaald voor het gebruiksrecht van de website, dan geldt de regeling niet. Indien het gaat om onderhoud en updates, dan geldt het wel. De websites van websitecentraal voldoen hieraan. U wordt na betaling eigenaar van de website en hoeft niets voor het gebruiksrecht te betalen.

Neem contact op met websitecentraal.nl voor de mogelijkheden van een nieuwe, klantgerichte website.